16.7.05

Filmsjef skeptisk til superhelter

Mens "Batman Begins" og "Fantastic Four" spiller inn millioner av dollar på amerikanske kinoer, er filmsjef Henning Larsen ved Kino1 ikke helt positiv med henblikk på superheltfilmene.
-Jeg tviler på om trenden med tegneseriehelter overført til film vil fortsette. Mange av filmene har vært ganske dårlige, sier Larsen til Stavanger Aftenblad.

Selv høye salgstall betyr ikke at en genre som superheltfilmene nødvendigvis holder mål.
-Men mye tyder på at trenden er på hell - både i USA og Norge. Kanskje kommer det en «Fantastiske fire»-oppfølger hvis eneren greier å holde inntjeningen oppe over flere uker, mener filmsjefen. Han peker også på at besøkstallene til "Fantastic Four", som var den mest sette filmen i USA forrige helg, virker unaturlig høyt.
-En av grunnene til det høye besøket er at «Fantastiske fire» ble sendt ut til kinoene i hele 5000 kopier. Det er mye. Jeg synes prosjektet lukter en smule av «take the money and run». Førstehelgbesøket er pumpet opp, forteller Henning Larsen til Stavanger Aftenblad.

1 Comments:

Blogger Kristian said...

Du husker riktig, selv om Fantastic Four faktisk slo X-Men den første helgen. Mutantfilmen tjente inn 54,5 million dollar på samme tid, i følge nettstedet Comic Book Movies.

Ellers er kinosjefen litt på jordet når han påstår at filmen er sendt ut til 5000 kinoer. Comic Book Movies forteller at filmen hadde premiere på 3602 kinoer i Nord-Amerika.

Denne helgen har det vært nedgang i interessen for Fantastic Four-filmen. Nettstedet comingsoon.net forteller at helgens inntjening så langt er på $6,5 millioner dollar. Dermed er $82,8 av de 100 millionene dollar som filmen har kostet tjent inn på åtte dager.

10:25 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home