24.4.06

Powers til Norge

I mai får norske tegneserielesere en smakebit av tegneserien Powers av Brian Michael Bendis (tekst) og Mike Oeming (tegning). Det er Serienett som melder dette. I forbindelse med Tegneseriens dag 6. mai vil det bli delt ut et gratis tegneseriehefte på 32 sider der 12 ulike tegneserier presenteres. Det er Norsk Tegneserieforum (NTF) som står bak arrangementer og utgivelsen.
-Seriene har blitt valgt ut gjennom en kåring blant NTFs tillitsvalgte og samarbeidspartnerne, uttaler kasserer i Norsk Tegneserieforum, Andreas Wang, til Serienett. I følge Wang er dette tegneserier som kommer på norsk eller oppfordres oversatt til norsk.

Powers foregår i en verden der superkrefter eksisterer. Hovedpersonene er politibetjentene Christian Walker og Deena Pilgrim, som leserne følger i forbindelse med drapssaker der
individer med superkrefter er involvert. Serieskaperne er gamle kjente for norske tegneserielesere. Bendis har gjennom flere år stått for manus til blant annet Ultimate Spider-Man, mens Oeming gjestet tegneseriefestivalen Raptus i fjor.