22.1.06

Større Conan - færre utgaver

I fjor sendte Schibsted Forlagene den nye tegneserieversjonen av Conan fra det amerikanske forlaget Dark Horse ut på det norske markedet. Forlaget valgte å publisere nye historier med manus fra superheltforfatteren Kurt Busiek sammen med den opprinnelige Marvel-tegneserien av Roy Thomas og Barry Windsor-Smith i et eget fargehefte med månedlige utgivelser. Men nå blir det endringer i planene. Conan-heftet vil dukke sjeldnere opp i bladhyllene.
-Fra 2006 vil vi øke sideantallet ved å kjøre doble episoder av den nye Conan-serien og en episode av den klassiske serien, forteller redaktør Wivi Eilertsen i Schibsted Forlagene i et intervju publisert i Conan nr. 1/2006. Grunnen til dette er at forlaget ikke vil spise seg inn på utgivelsessekvensen til Dark Horse med de norske utgivelsene.

Mens det blir færre Conan-hefter vil en annen kjenning skapt av Robert E. Howard dukke opp i de norske bladhyllene.
-Red Sonja vil komme med eget blad i februar 2006, forteller Eilertsen i intervjuet. Tanken er å overlappe Conan-utgivelsene med Red Sonja-utgivelser, slik at det hver måned kommer et nytt hefte med en Howard-figur.