22.1.06

Egmont gir ut Superman: For All Seasons

Fjorårets bokutgivelse Superman: Mannen av stål fra Egmont Serieforlaget vil bli fulgt opp av en ny Superman-bok i oktober. Boken blir en del av serien Alle tiders superhelter.
-Vi har diskutert litt fram og tilbake om innholdet i Superman-boken, men det ser ut til at vi lander på Superman for All Seasons, opplyser redaktør Hege Høiby hos Egmont Serieforlaget til Superhelter i Norge.

Dette betyr at norske tegneserielesere nok en gang vil stifte bekjentskap med serieskaperne Jeph Loeb og Tim Sale. I 2003 ga Egmont ut en norsk utgave av miniserien Spider-Man: Blue i bokformat, der Loeb og Sale så nærmere på forholdet mellom Peter Parker og Gwen Stacy. Loebs samarbeid med tegneren Jim Lee, Batman-historien Hush, kom på norsk i antologien Gigant i 2003-2005.

Superman For All Seasons ble opprinnelig publisert i USA som en miniserie i fire deler. Den tar for seg Clark Kents overgang fra å være bondegutt i Kansas til å bli superhelt i storbyen Metropolis. Jeph Loeb og Tim Sale har samarbeidet med den danske tegneren Bjarne Hansen på denne Superman-historien. Hansen har ansvaret for fargeleggingen. Historien fikk to priser i tegneserietidsskriftet Comics Buyer's Guides kåring av beste tegneserieutgivelser i 1999. Superman For All Seasons gikk til topps både som beste historie og som beste miniserie.